Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția PSD-UNPR sapă la temelia ALDE

puzzle

În cadrul Coaliției se vorbește despre schimbarea lui Daniel Constantin de la Minsiterul Agriculturii, urmând ca UNPR să preia acest portofoliu, au declarat, pentru EVZ, surse politice care au precizat că, deocamdată, sunt discuții pe această temă. Din rândul miniștrilor vizați ar mai fi Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, sau Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, relatează evz.ro

De asemenea, schimbări vor fi și în rândul secretarilor de stat unde Dragnea ar vrea să își impună mai mulți apropiați.

Vezi și: Asta e rectificarea bugetară: Cine pierde și cine câștigă bani

Până la o reamaniere, premierul Victor Ponta trebuie să facă în următoarele săptămâni o analiză serioasă. „Am avut o discuție cu Victor Ponta, o discuție corectă și i-am spus că - și cred că are aceeași opinie -, în perioada următoare, trebuie să facă o analiză”, a spus Dragnea.

Că UNPR ar dori Ministerul Agriculturii pentru deputatul Valeriu Steriu e un lucru care e foarte cunoscut în Coaliție, însă felul în care se pune problema este unul nou. Mai ales că dacă vor fi remaniați ambii miniștri care provin din fostul PC e clar că asaltul este bine coordonat.

Se pare că ar exista un fel de înțelegere prin care ALDE va fi măcinat și fărâmițat în bună înțelegere și cu Opoziție știindu-se deja de revenirea unor foști liberali în PNL, de plecarea unor foști conservatori la PPU-ul fondat de oamenii lui Voiculescu și de strădaniile UNPR de a coopta câțiva parlamentari tot din zona fostului PC.

Problema e cu atât mai gravă cu cât nici la vârful ALDE lucrurile nu sunt pe roz fiind binecunoscute disensiunile de abodare dintre Tăriceanu și Constantin, dar și frustrarea foștilor conservatori în fața mai noilor colegi plecați din PNL cu privire la felul în care se împart beneficiile guvernării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.