Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția BUBUIE la Iași - Mihai Chirica: Lumea s-a săturat de circ și panaramă

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Liberalii ieşeni vor să reia negocierile cu USR PLUS pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local, după eşecul primei runde de discuţii, edilul Mihai Chirica afirmând că a vorbit inclusiv cu Ludovic Orban despre situaţia politică tensionată de la Iaşi.

Primarul Mihai Chirica, totodată lider al filialei municipale PNL Iaşi, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii vor transmite în zilele următoare o scrisoare deschisă şefilor USR PLUS Iaşi în care vor solicita reluarea negocierilor între cele două formaţiuni în vederea realizării unei înţelegeri politice locale, conform News.ro.

Citește și: VIDEO Consiliera USR care a DESCINS cu jandarmii la un flagrant FALS a PLÂNS în Live: care ar fi fost MOTIVUL ASCUNS al flagrantului

 

”Am avut o discuţie timp de două ore cu liderul PNL Ludovic Orban şi cu o parte din membrii conducerii naţionale PNL despre modalitatea de convieţuire în această alianţă politică şi la Iaşi. Am discutat despre risipa de energie pe o luptă politică la Iaşi care nu are nici o miză, alegerile sunt abia în 2024. Nu se ştie cine apucă anul 2024. Concluzia discuţiilor de la Bucureşti a fost următoarea: continuăm într-o formulă de generozitate politică să chemăm USR PLUS să găsim o formulă comună de lucru. Vom avea o consultare în Biroul Politic Local PNL, apoi vom transmite o scrisoare către USR PLUS pentru reluarea negocierilor”, a afirmat edilul Mihai Chirica.

El a precizat că pe 27 martie se împlinesc şase luni de la alegerile locale şi că în acest interval forţele politice din Iaşi nu au reuşit să găsească o formulă concretă de colaborare.

Mihai Chirica susţine că motoarele în administraţia ieşeană nu au slăbit deloc în ultima perioadă, dar că lipseşte ataşamentul pe care aleşi locali şi parlamentari de Iaşi să-l aibă pentru comunitate.

”Toată lumea s-a săturat de circ şi de panaramă. Timp de trei ani şi jumătate până la alegerile din 2024, primarul Iaşiului este Mihai Chirica, indiferent de ceea ce discută doamna Cosette Chichirău despre dosarul Skoda (dosar în care edilul ieşean a fost trimis în judecată - n.r.). Acest tandem, care nu este productiv pentru Iaşi, respectiv senatorul Marius Bodea şi deputatul Cosette Chichirău, nu a creat nimic pentru Iaşi”, a precizat primarul Mihai Chirica. Totodată, Chirica l-a acuzat pe senatorul USR PLUS Marius Bodea că în mandatul trecut ar fi încercat să blocheze demararea proiectului spitalului regional de urgenţe de la Iaşi.

În prezent, în Consiliul Local Iaşi nici un partid nu deţine majoritate. În urmă cu două săptămâni, negocierile dintre PNL şi USR PLUS au eşuat după ce liderii ieşeni ai USR PLUS, Cosette Chichirău şi Monica Berescu au refuzat să discute cu liberalii, întrucât la întâlnire nu a venit şi liderul PNL Iaşi, Costel Alexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.