Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia condusă de SUA în Siria afirmă că o patrulă a sa a fost atacată în nord-estul ţării

blacknesc.ro
siria israel golan

Coaliţia condusă de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic a anunţat luni că una din patrulele sale a fost atacată de forţe aliate guvernului de la Damasc în nord-estul Siriei, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Coaliţia şi Forţele Democratice Siriene (FDS), dominate de kurzi, 'efectuau o patrulare de rutină împotriva Statului Islamic în apropiere de Tal al-Zahab', se menţionează într-un comunicat al coaliţiei.

Cu toate că patrula a primit 'trecere liberă sigură' din partea forţelor proguvernamentale, ea 'a nimerit sub tiruri de arme uşoare din partea unor indivizi care se aflau în apropierea unui punct de control'.

'Trupele coaliţiei au ripostat fiind în legitimă apărare' , se mai spune în comunicat, negând informaţiile privind o lovitură aeriană care ar fi urmat.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

Nu au existat victime în urma acestui incident şi militarii aflaţi în misiunea de patrulare au revenit la bază. Incidentul face în prezent obiectul unei anchete, conform textului.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) şi media oficiale siriene au relatat în acelaşi timp că un elicopter american a lovit un post de control al trupelor guvernamentale siriene în provincia al-Hassakeh (nord-est).

Agenţia de presă oficială siriană Sana a transmis că un soldat şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi. Atacul aerian ar fi avut loc după o altercaţie între militari ai coaliţiei şi trupe guvernamentale, potrivit acesteia.

Forţe americane în asociere cu miliţiile kurde sunt angajate din 2014 într-o campanie armată împotriva jihadiştilor Statului Islamic în Siria.

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a condamnat în repetate rânduri prezenţa militară americană în Siria, calificând-o drept ilegală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.