Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia de guvernare din Finlanda constituită din cinci partide

Finlanda

Liderul social-democraţilor din Finlanda, Antti Rinne, a anunţat vineri că a încheiat un acord de coaliţie cu alte patru partide de stânga şi de centru, înainte de constituirea aşteptată a unui nou guvern săptămâna viitoare, potrivit France Presse, potrivit agerpres.ro.

Antti Rinne (56 de ani), probabil viitorul prim-ministru, a condus partidul său la victorie în alegerile legislative din aprilie, chiar în faţa partidului Adevăraţii finlandezi (naţionalist).

Citește și: Atacat în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea anunță: Nu vom mai accepta

Condusă de către discretul Jussi Halla-aho, formaţiunea Adevăraţii finlandezi - care s-au axat în campanie împotriva imigraţiei - a obţinut 39 de locuri, iar social-democraţii 40. Numai 0,2 puncte separă cele două partide politice.

Cunoscut pentru talentele sale de negociator, Rinne, fost ministru de finanţe care s-a ocupat cea mai mare parte a carierei sale de activitatea sindicală, a preferat o coaliţie cu partidul de centru al premierului Juha Sipilä, pe care l-a combătut în campania electorală, denunţând reducerile cheltuielile publice introduse de guvern.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y

Verzii, Alianţei de stânga şi Partidul popular suedez (liberalii) fac parte, de asemenea, din acordul de coaliţie.

La rândul său, partidul naţionalist a acuzat la începutul lunii mai pe Rinne de "formarea unui guvern între stânga şi verzi împotriva voinţei alegătorilor".

Programul guvernamental detaliat al viitoarei coaliţii conduse de social-democraţi este aşteptat să fie făcut public luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.