Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia internaţională antijihadistă în Siria a anunţat că l-a ucis pe Abou al-Oumarayn, un conducător de rang înalt din cadrul grupării Statul Islamic

Coaliţia internaţională antijihadistă în Siria a anunţat că l-a ucis pe Abou al-Oumarayn, un conducător de rang înalt din cadrul grupării Statul Islamic (SI) implicat în execuţia lucrătorului umanitar american Peter Kassig (foto) şi altor doi ostatici occidentali ai grupării jihadiste, relatează AFP, potrivit News.ro.

Abou al-Oumarayn era acuzat de implicare, în noiembrie 2014, în uciderea lui Peter Kassig, răpit în Siria în 2013 şi executat prin decapitare în noiembrie 2014.

Acest cadru al grupării ultraradcale ”a fost ucis, iar informaţii suplimentare vor fi disponibile în urma unei evaluări complete”, a anunţat într-un comunicat Sean Ryan, un purtător de cuvânt american al coaliţiei.

Coaliţia antijihadistă a anunţat duminică seara că l-a vizat în cadrul unor atacuri aeriene în deşertul sirian, unde se află ultimul bastion al grupării SI în această ţară devastată de război.

Abou al Oumarayn a fost, de asemenea, ”asociat şi direct implicat în execuţia mai multor altor prizonieri”, a adăugat Sean Ryan.

Peter Kassig, care a înfiinţat în 2012 o organizaţie umanitară şi a adoptat prenumele de Abdul Rahman după ce s-a convertit la islam, avea 26 de ani.

Execuţia acestui ostatic a fost legată de SI de trimiterea a aproximativ 3.000 de militari şi consilieri militari americani în Irak, cu obiectivul de a ajuta armata irakiană să lupte împotriva grupării jihadiste.

Coaliţia internaţională intervine în Siria şi în Irak începând din 2014, cu scopul de a contracara expansiunea SI, care a preluat controlul asupra unor teritorii vaste situate de o parte şi de alta a frontierei între cele două ţări.

Gurparea, învinsă în Irak, deţine în continuare mai multe ”buzunare” de rezistenţă şi celule adormite în badiya (deşert) în Siria, mai ales în partea de est, unde coaliţia continuă să lupte împotriva jihadiştilor, susţinând la sol o alianţă kurdo-arabă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.