Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia internaţională condusă de SUA a distrus un pod în Mosul

twitter.com
Irak Mosul Siria

Un atac aerian al coaliţiei internaţionale conduse de SUA a distrus marţi un pod peste râul Tigru în centrul oraşului Mosul, pentru a tăia căile de comunicare ale jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI), informează AFP. Din cele cinci poduri care erau în acest al doilea oraş ca mărime din Irak, rămâne acum doar cel mai vechi dintre ele, construit de fosta putere colonială britanică, potrivit locuitorilor din oraş.

"Daesh (acronimul arab al SI) folosea acest pod ca linie de comunicare pentru reaprovizionarea trupelor sale din partea estică a oraşului şi pentru a le întări. Nu îi vom lăsa să facă asta", a declarat pentru AFP colonelul american John Dorrian, purtător de cuvânt al coaliţiei. Forţele irakiene, susţinute de coaliţia internaţională, au lansat în 17 octombrie o ofensivă pentru recucerirea Mosul din mâinile SI, după ce jihadiştii l-au cucerit în iunie 2014. Majoritatea estimărilor vorbesc despre mai mult de un milion de oameni care sunt prinşi în capcană în Mosul, însă este imposibil să se ofere cifre exacte, după mai mult de doi ani de dominaţie jihadistă.

Mai mult de 68.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din Mosul de la declanşarea, în urmă cu cinci săptămâni, a ofensivei împotriva jihadiştilor, a anunţat marţi ONU, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.