Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia pentru Familie, ultimul mesaj înainte de vot: Bilanțul umilințelor comandate împotriva susținătorilor Referendumului pentru căsătorie

coalitia pentru familie

După încheierea campaniei pentru Referendumul național din 6/7 octombrie 2018, Coaliţia pentru Familie face "bilanțul umilințelor comandate – demne de campania din 1946 – la care au fost supuși voluntarii campaniei și cetățenii României care au încercat să apere o definiție mai veche decât orice lege, respectiv definiția căsătoriei dintre un bărbat și o femeie". Într-un mesaj transmis redacţiei STIRIPESURSE.RO, reprezentanţii iniţiatorilor demersului de modificare a Constituţiei denunţă două modalităţi folosite de adversarii referendumului pentru a bloca acţiunile de campanie şi pentru a-i intimida şi umili pe susţinătorii familiei.

Vezi şi: Sondaj CURS: Referendumul pentru modificarea Constituţiei va depăşi cvorumul de 30%. Voturile 'DA' vor depăşi 90%

"1. Prima și cea mai greu de suportat umilință a fost interdicția de a folosi culorile drapelului național alături de chipul copiilor noștri.

Cetățenilor României le-a fost interzis de către anumite birouri electorale să folosească în campania de informare culorile drapelului național. Motivarea a fost una profund nedreaptă: pe de o parte, pentru că cetățenilor li s-a aplicat o dispoziție legală care era valabilă doar pentru partidele politice, iar pe de altă parte, pentru că cetățenii aveau dreptul - garantat de art. 30 alin. (2) din Legea 3/2000 - de a face campanie în mod liber și fără a fi discriminați, nici măcar pe considerentul că nu sunt partid politic.

Urmare acestor hotărâri abuzive, cetățenii României au ales să acopere cu negru sau cu roșu culorile drapelului național de sub chipul copiilor din mesajele despre Referendumul pentru căsătorie. În mod tulburător, s-au ales aceste culori pentru a semnifica situația fără precedent într-un stat suveran în care cetățenii lui nu au dreptul să folosească simbolurile naționale: negru simbolizează doliul în An Centenar pentru interdicția de a folosi culorile drapelului, iar roșul simbolizează sângele eroilor care pare că degeaba au murit pentru culorile drapelului national.

2. La nivel individual, fiecare dintre voluntarii implicați în campania pentru Referendum a trăit experiența unui limbaj al urii aplicat asupra lui, doar pentru că era purtătorul rugăminții de a apăra copiii României prin apărarea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. Astfel, voluntarii și susținătorii au fost ținta a două tipuri de intimidare: pe de o parte, au fost ridicați de pe stradă ca niște rău-făcători, au fost reținuți alături de persoane aflate sub influența consumului de droguri, au fost percheziționați, li s-au cerut cheile de la mașină pentru ca aceasta să fie percheziționată, iar pe de altă parte, au fost urmăriți de grupuri organizate care au căutat să provoace incidente, au fost așteptați în fața blocului, pentru intimidare, au fost scuipați, agresați și le-a fost fost smuls din mâini ceea ce voiau să împartă oamenilor ca mesaj de îndemn pentru a vota la Referendumul despre căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Desigur, un astfel de comportament aplicat unor cetățeni liberi și cu drepturi depline, chiar comandat fiind, reflectă starea unei societăți la sfârșitul primului ei sfert de veac de democrație.

Noi însă, inițiatorii și susținătorii demersului de aducere în Constituția României a definiției care ocrotește, mai mult decât orice, copiii acestui neam suntem recunoscători pentru darul comuniunii și solidarității fără precedent, pe care le-am trăit împreună milioane de români, așa cum tot împreună le vom trăi la Referendumul din 6/7 octombrie 2018", precizează Coaliţia pentru Familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.