DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil trasează politicile pentru ca Europa să devină lider mondial în domeniul hidrogenului

parcul eolian crucea

Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil a lansat miercuri Carta politică a Coaliţiei pentru integrarea hidrogenului regenerabil în Europa şi pentru a plasa continentul în fruntea cursei mondiale pentru soluţii ecologice, informează un comunicat al organizaţiei remis miercuri AGERPRES.

Carta politică a Coaliţiei stabileşte fundamentele politice esenţiale pentru a permite extinderea şi absorbţia pe piaţă a hidrogenului regenerabil produs prin electroliză şi electricitate regenerabilă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu: ‘Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali’

"Hidrogenul regenerabil va avea un rol cheie într-un sistem energetic durabil, eficient şi modern al UE. Oferă o oportunitate importantă pentru Europa de a stimula redresarea ecologică, de a crea locuri de muncă şi de a fi liderul mondial în tehnologiile de energie curată. Anul trecut, Comisia şi-a lansat ambiţioasa strategie privind hidrogenul şi sunt foarte fericit să văd că sectorul privat ia măsuri. Trebuie să stimulăm toate verigile din lanţul valoric european al hidrogenului şi tocmai acest lucru şi-a propus Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil prin carta publicată astăzi", a transmis Comisarul pentru energie, Kadri Simson.

De asemenea, Giles Dickson, CEO al WindEurope, susţine că Europa s-a angajat să-şi decarbonizeze sistemul energetic, iar electricitatea regenerabilă joacă un rol important în acest sens. "Dar unele sectoare nu pot fi electrificate. Pentru acestea, hidrogenul regenerabil este veriga lipsă. Energia eoliană reprezintă deja 16% din energia electrică a Europei. Dar Europa va avea nevoie de mai multe parcuri eoliene pentru a satisface cererea de energie electrică regenerabilă şi pentru a-şi îndeplini aspiraţiile de a fi lider mondial în tehnologia şi soluţiile de hidrogen regenerabil", a spus Dickson.

Atingerea obiectivelor acordului european necesită însă implementarea de proiecte de energie regenerabilă pe întregul continent, iar energia solară este gata să contribuie la această ţintă ambiţioasă. "Fiind cea mai rentabilă tehnologie energetică din istorie, energia solară este gata să contribuie la această ţintă ambiţioasă. Cu toate acestea, atingerea decarbonizării complete a Europei necesită hidrogen regenerabil pentru a completa electrificarea directă. Pentru a sprijini locurile de muncă şi hidrogenul pe bază de energie regenerabilă avem nevoie ca reţele electrice din UE să fie mai puternice şi să existe proceduri de autorizare standardizate. Acest lucru va permite Europei să-şi menţină titlul de lider mondial în această tehnologie a viitorului" Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe.

La rândul său, Ann Mettler, vicepreşedinte pentru Europa la Breakthrough Energy, a adăugat că prin acordul asupra acestei carte politice, susţinătorii Coaliţiei pentru Hidrogen Regenerabil au arătat că sunt o forţă. "Aceştia aduc o nouă voce antreprenorială în dezbaterile de politici din Uniunea Europeană într-un moment în care potenţialul hidrogenului regenerabil de a contribui la atingerea obiectivelor climatice ambiţioase ale blocului devine tot mai clar în fiecare zi. Este timpul ca factorii de decizie din UE să colaboreze cu această Coaliţie pentru a contribui la accelerarea dezvoltării şi extinderii unei industrii inovatoare, rezistente în viitor, care se află într-un moment crucial. Acest lucru poate contribui la redresare, la reducerea emisiilor de carbon şi la crearea de locuri de muncă", a spus Ann Mettler.

Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil invită toate întreprinderile inovatoare şi ambiţioase cu idei asemănătoare, de la furnizori de energie şi tehnologie, start-up-uri, antreprenori şi până la participanţi din sectoarele relevante, angajate în atingerea neutralităţii climatice până în 2050, să semneze Carta politică şi să adere la Coaliţie pentru a construi industria hidrogenului regenerabil din Europa.

Coaliţia pentru Hidrogen Regenerabil, lansată în noiembrie anul trecut, a câştigat sprijinul celor mai inovatoare şi ambiţioase companii din întregul lanţ energetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.