Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția schimbă din nou pragul la abuzul în serviciu (Surse)

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam parlament vot

Modificarea Codului Penal și impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu generează discuții aprinse în Parlament. În Senat a fost adoptată o lege care stabilește pragul la 250.000 de lei, dar în urma scandalului s-a convenit că acesta va fi schimbat.

Ministerul Justiției a propus un prag de 9000 de lei, dar liderii coaliției de guvernare nu sunt de acord cu această variantă.

Sursele noastre susțin că au avut loc noi discuții și se va renunța la pragul fix de 9000 de lei. Se va merge pe o flexibilizare a pragului și sunt două variante de lucru:

1.Valoarea să fie de 3 salarii minime brute

2. Două salarii medii brute

Dacă acest prag va fi raportat la salariul minim brut sau la salariul mediu brut, atunci acesta va crește în fiecare an fiind indexat cu rata inflației.

Discuții în Parlament

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va fi prezent în Parlament și va participa la ședințele de grup ale PSD și PNL pentru a explica situația pragului la abuzul în serviciu.

De asemenea, de la ora 17.00 va începe o ședință în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, acolo unde se va lua decizia finală în privința cuantumului acestui prag.

Coaliția de guvernare ar dori să tranșeze această problemă astăzi, iar legea să fie adoptată, marți, în ședința de plen a Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.