Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Decizii importante în coaliție: Ratele la credite ar putea fi amânate un an; posibil ajutor de 0,5 lei/litru de carburant

Guvern

Liderii coaliției de guvernare vor prezenta săptămâna viitoare un pachet de măsuri în actuala criză generată de creșterea prețurilor de consum.

Una din măsurile discutate este amânarea ratelor la creditele personale și imobiliare pe o perioadă de 12 luni, cum a fost și in pandemie, spun surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Un procent de 12% din românii care au avut împrumuturi au apelat la aceasta măsura in pandemie.

Guvernul pregătește și o schemă de ajutor pentru transportatori: aceștia ar urma să deconteze 0,50 lei per litru de carburant, mai spun sursele citate.

În coaliție s-a mai discutat despre o schemă de ajutor de stat pentru firmele din agricultură, fondurile fiind destinate retehnologizării, inclusiv pentru industria de procesare a alimentelor.

Nu este exclusă o plafonare a prețurilor RCA, după ce ASF trimite o serie de analize și propuneri, mai spun surse din Guvern pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

De asemenea, Executivul va încerca anul viitor renegocierea procentului din PIB care poate fi alocat pensiilor, pentru a face posibilă majorarea punctului de pensie.

O altă decizie luată în coaliție este să nu se mai facă numiri politice la șefia Consiliilor de Administrație ale companiilor din industria de apărare.

Guvernul ar mai putea trimite săptămâna viitoare, Parlamentului, un proiect de lege privind exploatările off-shore, statul urmând să încaseze 64% din venituri.

Elevii și pensionarii vor începe să primească, cel mai târziu de la 1 iunie, vouchere de 30-50 de euro. Elevii vor primi lunar vouchere în valoare de 30 de euro, până la sfârșitul anului, cu excepția lunilor de vacanță. Familiile cu cel puțin doi copii, cele cu venit net de până la 650 de lei și familiile monoparentale vor primi din două în două luni câte un voucher de 50 de euro. Pensionarii cu venituri de până la 1.50o de lei și persoanele cu handicap vor primi din două în două luni câte un voucher de 50 de euro.

Alte măsuri avute în vedere de Guvern:

  • Valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 30 de lei.
  • Salariul minim va crește cu 200 de lei, această creștere urmând să fie scutită de taxe
  • Norma de hrană pentru bolnavii din spitale va crește la 22 de lei/zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.