Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oare câtă cocaină a intrat în Europa? Doar până acum au fost confiscate în acest an 36 de tone de cocaină la Anvers

heroina

Vameşii belgieni au anunţat miercuri că au confiscat în primele şase luni ale anului 2022 circa 35,8 tone de cocaină în portul Anvers (nord-vest), prima cale de intrare a acestui drog pe piaţa europeană- o cifră la nivelul celei din 2020, departe totuşi de recordul din anul trecut, potrivit AFP, informează Agerpres.

Pe ansamblul anului 2021, autorităţile belgiene confiscaseră 89,5 tone de cocaină la Anvers, o creştere cu 36% în raport cu 2020 şi un nou record. Această cantitate, care se dublase în ultimii cinci ani, fusese estimată la o valoare de piaţă de 12,76 miliarde de euro.

Capturile record din 2021 se explicau prin vasta operaţiune efectuată în urma interceptărilor de schimburi de mesaje pe Sky ECC, sistem de telefonie foarte utilizat în traficul de cocaină între America de Sud şi Europa, care dusese la o serie de noi investigaţii în Belgia, soldate cu peste 550 de arestări.

În plus, prin colaborarea cu Organizaţia Mondială a Vămilor (OMD) şi ţări partenere din America de Sud şi Centrală, 28 de tone de cocaină cu destinaţia Belgia au fost de asemenea interceptate în porturile de origine în cursul primului semestru, a indicat miercuri Ministerul belgian al Finanţelor într-un comunicat.

Panama, Ecuador, Paraguay, Columbia şi Brazilia rămân primele cinci ţări de origine a produselor confiscate, în timp ce Belgia este în continuare principalul punct de intrare a cocainei în Europa, înaintea Spaniei şi a Ţărilor de Jos.

În primele şase luni ale anului 2022, vameşii belgieni au interceptat de asemenea la Anvers circa 2,2 tone de haşiş şi 1,27 tone de heroină, potrivit ministerului.

Vameşii au controlat în total peste 40.000 de containere, nu doar pentru suspiciuni de trafic de droguri, ci şi pentru a verifica respectarea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, a precizat la rândul său agenţia de presă Belga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.