Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cocoș, turnat de propriul fiu

alin cocos

Alin Cocoș, fiul lui Dorin Cocoș, și-a turnat tatăl. Vineri dimineața, 9 octombrie, Alin și-a recunoscut faptele în dosarul ANRP, în instanță.

Alin Cocoș a cerut să fie judecat de urgență și a mai spus că tatăl său l-a pus să comită faptele ilegale, potrivit Digi 24.

În luna februarie procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv la acea dată, a lui Cocoș Alin pentru complicitate la trafic de influență și luare de mită, a lui Dorin Cocoș, pentru trafic de influență și dare de mită, și a Alinei Bica, pentru luare de mită, abuz  în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Tot atunci, Adriean Videanu a fost pus sub control judiciar pentru complicitate la abuz în serviciu.

La data de 14 iunie 2014, Alina Bica, a primit, în mod indirect, prin intermediul lui Mihăilescu Ionuț Florentin și în cote parți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și care a corespuns interesului inculpaților Cocoș Dorin și Cocoș Alin, în legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC având ca obiect suma de 377.282.300 lei.

În scopul ascunderii provenienței acestei cote din teren și mascării mitei, Mihăilescu Ionuț Florentin împreună cu Cocoș Alin, au generat și intermediat tranzacții nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relații cu prieteni și membrii de familie.

Concret, disimularea primirii mitei de către Bica Alina Mihaela și Mihăilescu Ionuț Florentin a fost realizată în intervalul de timp 2013 – 2014 prin încheierea a două contracte de vânzare – cumpărare succesive în care au fost interpuse persoane apropiate acestora.

La rândul său, în schimbul influenței exercitate asupra lui Bica Alina Mihaela și a altui membru al Comisiei Centrale a A.N.R.P., privind dosarul de restituire menționat, Dorin Cocoș a pretins și a primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la beneficiarul drepturilor litigioase (denunțător), suma de 10 milioane euro, cu condiția să-i asigure rezolvarea dosarului său de despăgubire nr.22714/FFCC.

Scopul pentru care au fost oferiți și primiți cei 10 milioane de euro l-a reprezentat intermedierea susținerii interesului pe care îl avea beneficiarul drepturilor litigioase la Comisia ANRP, traficarea putând fi realizată la nivelul unui membru al Comisiei, prin prisma relației pe care Cocoș Dorin o avea cu decidenți din mediul politic, ce puteau decide în schimb menținerea în funcția de vicepreședinte a persoanei respective.

Sursa foto: DC News

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.