Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod galben de amenințare teroristă, prelungit în Crimeea - Decizia, luată la câteva ore după exploziile de la un aerodrom

stirileprotv.ro
ucraina crimeea

Nivelul ridicat (galben) de amenințare teroristă a fost prelungit în Crimeea până la 24 august, a declarat marți șeful regiunii, Serghei Aksyonov, pe canalul său Telegram. Regimul a fost introdus începând cu 11 aprilie.

"Pentru a asigura securitatea și protecția antiteroristă a Republicii Crimeea și a cetățenilor săi, de la 9 august 2022, ora 20:00, până la 24 august 2022, ora 20:00, va funcționa un nivel ridicat (galben) de amenințare teroristă", a scris Aksyonov.

El a precizat că regimul funcționează pe teritoriul districtelor urbane Armyansk, Dzhankoy, Krasnoperekopsk și al districtelor Dzhankoysky și Krasnoperekopsky - cele mai apropiate de frontiera de stat a Federației Ruse. De asemenea, funcționează în unitățile Ministerului regional al Transporturilor, Ministerului Locuințelor și Serviciilor Comunale, Ministerului Sănătății, Ministerului Combustibilului și Energiei, Ministerului Politicii Industriale, Comitetului pentru gestionarea și ameliorarea apei.

"Această măsură are un caracter exclusiv preventiv, deoarece situația din regiune se află sub controlul deplin al organelor executive ale puterii de stat și ale administrațiilor locale. Securitatea Republicii Crimeea, a rezidenților și oaspeților săi este asigurată de organele de drept și de forțele de ordine", a declarat Aksyonov.

Anunțul vine însă în aceeași zi în care au avut loc o serie de explozii pe un aerodrom, soldate cu un mort și cel puțin șase răniți. Cel puțin 12 explozii au lovit baza aeriană navală Saky, provocând o uriașă coloană de fum.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.