Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a modificat Codul Penal: criminalii, violatorii și pedofilii nu mai pot fi liberați condiționat

Facebook
camera-deputatilor-plen

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în unanimitate, în calitate de for decizional, un proiect de modificare a Codului Penal în sensul în care nu mai pot fi liberați condiționat deținuții condamnați pentru fapte precum omor, viol, pedofilie. De asemenea, au crescut pedepsele pentru anumite infracțiuni. Legea merge pentru promulgare la șeful statului.

„Nu beneficiază de liberare condiționată condamnatul aflat în executarea unei pedepse pentru săvârșirea a uneia sau mai multe dintre faptele prevăzute la art.188, 189, 214 – 216, 218 - 221, 234 sau 236”, scrie în proiect. Infracţiunile cu violenţă prevăzute în proiectul de lege şi pentru care se elimină posibilitatea liberării condiţionate sunt omorul, violul, agresiunea sexuală, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, tâlhăria, cerşetoria şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie, precum şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

De asemenea, au crescut pedepsele pentru următoarele infracțiuni din Codul Penal:

  • Exploatarea cerşetoriei - Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă
  • Folosirea unui minor în scop de cerşetorie - Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
  • Folosirea serviciilor unei persoane exploatate -Fapta de a utiliza serviciile prevăzute la art.182, prestate de o persoană despre care beneficiarul ştie că este victimă a traficului de persoane ori a traficului de minori, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă

Citește și: Planul în 3 pași pentru demiterea Guvernului Orban II - surse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.