Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COD ROȘU de ALERTĂ: Manila, sub amenințarea puternicului taifun Nock-Ten

taifun

Locuitorii capitalei filipineze, Manila, se pregătesc luni de venirea puternicului taifun Nock-Ten, care a determinat evacuări masive în estul arhipelagului şi a stricat Sărbătoarea de Crăciun, relatează AFP, scrie agerpres.ro

Furtuna, care a afectat duminică Filipinele la nivelul provinciei Catanduanes, ar trebui să-şi urmeze traiectoria spre nord-vest însoţită de rafale de vânt de  230 km/h, potrivit agenţiei meteo filipineze. 

Peste 218.000 de persoane au fost evacuate din casele lor ca măsură de precauţie şi 48 de zboruri interne au fost anulate, au declarat luni autorităţile.

Imagini INCENDIARE cu Elena Udrea de Crăciun: Ce i-a făcut iubitul / FOTO


Deocamdată nicio persoană nu a fost raportată rănită de acest taifun destul de târziu pentru acest sezon dar care a stricat Sărbătorile de Crăciun în acest arhipelag unde 80% din populaţie este catolică.

Anunţul lui Vladimir Putin care va 'pune pe jar' întreaga lume: Ce se va face în Crimeea


Nock-Ten înaintează luni cu o viteză de 20 km/h şi ar trebui să ajungă la Manila în cursul după-amiezii înainte de a-şi continua traiectoria în Marea Chinei meridionale. 

Luni dimineaţă, capitala de 13 milioane de locuitori părea anormal de calmă în a doua zi de Crăciun, majoritatea locuitorilor rămânând în casele lor în aşteptarea acestui taifun care îşi trage numele de la o pasăre din Laos. 

Serviciile protecţiei civile au anunţat că metropola riscă să fie afectată de "precipitaţii abundente şi de rafale susţinute de vânt". Ambarcaţiunile de salvare sunt pregătite în cazul în care fluviile vor ieşi din matcă. 

"Ne aflăm sub cod roşu de alertă", a declarat Mina Marasigan, purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional de gestionare a catastrofelor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.