DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cod roșu de curățenie într-un sector din Capitală

Înainte de venirea primăverii, bucureștenii sunt chemați să dovedească spiritul civic pe care îl au! Astfel, locuitorii din Sectorul 4 sunt rugați să participe la curățenia din zonele lor ce se va întinde pe o durată de 5 săptămâni.

Primarul Cristian Popescu Piedone le-a trimis o scrisoare deschisă bucureștenilor pe care îi conduce în care îi anunță că Sectorul 4 intră în codu roșu de curățenie.

”Prieteni,

​Odată cu apropierea Primăverii, declarăm din nou COD ROŞU LA CURĂŢENIE! Vă chem, ca în fiecare an petrecut alături de voi de la învestitura mea ca Primar, să FACEM CURĂŢENIE!

​Contez pe implicarea voastră în acţiunea de salubrizare propusă de Primăria Sectorului 4, rugându-vă să sprijiniţi demersurile echipelor din cadrul S.C. REBU S.A. şi A.D.P.P. Sector 4.

​Acestea vor acţiona începând cu 2 martie a.c., simultan pe marile artere de circulaţie, cât şi pe străzile laterale, între blocuri, acasă la cetăţean. Programul se va desfăşura pe parcursul a 5 săptămâni, zilnic, de luni până vineri, în intervalul 8.30 – 18.30. În cadrul acestuia, în completarea activităţilor zilnice, întreprinse în scopul salubrizării şi igienizării Sectorului 4, S.C. REBU S.A. va acţiona intensiv pe aleile dintre blocuri, a locurilor din parcajele de reşedinţă, precum şi a căilor de acces în unităţile de învăţământ, şcoli şi instituţii publice.

​Vor fi efectuate operaţiuni de măturat şi spălat, mecanizat şi manual, a carosabilului şi trotuarelor, cât şi de ridicare a deşeurilor voluminoase, a celor rezultate din construcţii, cât şi a celor provenind din echipamente casnice şi electrocasnice uzate. Coşurile de gunoi deteriorate vor fi înlocuite, la fel şi panourile de gard deteriorate, ce împrejmuiesc terenurile virane.

​Pe de altă parte, în urma solicitărilor primite din partea dumneavoastră, ulterior obţinerii avizelor de la Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, A.D.P.P. Sector 4 va realiza toaletarea arborilor aflaţi în aliniamentele stradale, parcuri sau în preajma imobilelor de locuit.

​De asemenea, se va trece la repararea şi înlocuirea mobilierului urban deteriorat – bănci, pergole, a gardurilor care împrejmuiesc spaţiile verzi. De altfel, lucrătorii A.D.P.P. vor efectua operaţiuni de salubrizare şi igienizare în cadrul locurilor de relaxare dintre blocuri – grădini de cartier şi locuri de joacă. Aparatele de joacă vor fi reparate, iar, acolo unde situaţia o va impune, acestea vor fi înlocuite.

​Şi fântânile din marile intersecţii vor fi curăţate, cu schimbarea proiectoarelor deteriorate, pentru iluminarea corespunzătoare a respectivelor amenajări peisagistice. Acţiunile de plantare a materialului dendrologic, fie că vorbim de sădirea de plante perene tip „4 anotimpuri” sau de arbori în parcuri, aliniamente stradale, între blocuri sau în orice altă zonă deficitară din acest punct de vedere, vor debuta odată cu încălzirea vremii, în apropierea Sărbătorilor Pascale.

​În toată această perioadă, prioritatea noastră numărul 1 va fi salubrizarea şi igienizarea întregului teritoriu al Sectorului. Ca şi până acum, am mare încredere în parteneriatul Primărie – Cetăţean şi vă rog din nou să sprijiniţi demersurile noastre, pentru că numai împreună, putem conferi Sectorului 4 aspectul curat şi civilizat pe care ni-l dorim cu toţii!

​Vă mulţumesc!”, e scrisoarea lui Piedone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.