Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COD ROȘU în Bistrița Năssăud - Populația a fost avertizată prin Ro-Alert

playtech.ro
ro-alert

Populaţia din şapte comune ale judeţului Bistriţa-Năsăud a primit, miercuri seara, prin sistemul Ro-Alert, avertizări privind un cod roşu de inundaţii valabil până joi dimineaţa, la ora 8,00, a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) potrivit Agerpres.

Pentru locuitorii din trei dintre aceste comune - Şieu, Şieuţ şi Monor - este a doua avertizare primită pe telefoanele mobile într-un interval de două ore, viiturile formate în urma ploilor torenţiale afectând deja mai multe gospodării.

Celelalte comune intrate sub cod roşu de inundaţii sunt Mărişelu, Budacu de Jos, Cetate şi Dumitriţa, care au mai fost afectate de inundaţii şi în a doua jumătate a lunii mai.

Populaţia a fost avertizată să nu se apropie de cursurile de apă în această noapte.

"În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, atragem atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În cazul în care sesizează persoane aflate în pericol, cetăţenii trebuie să anunţe imediat echipajele de salvatori prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. Totodată, recomandăm cetăţenilor să cureţe rigolele din apropierea locuinţei pentru facilitarea scurgerii normale a apei şi evitarea producerii unor acumulări în gospodării", se arată în mesajul transmis de CJSU Bistriţa-Năsăud

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.