Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roşu de ninsori în şase regiuni ale Bulgariei

cod roșu

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a emis o avertizare de cod roşu de ninsori abundente pentru ziua de sâmbătă, în şase regiuni: Vraţa, Montana, Loveci, Gabrovo, Veliko Tărnovo şi Ruse.

În restul regiunilor ţării, a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de ploaie, lapoviţă şi vânt puternic pe alocuri. Combinaţia de ploaie, vânt şi zăpadă va favoriza apariţia poleiului în multe regiuni ale ţării.

Sunt aşteptate furtuni de zăpadă şi viscol, care vor îngreuna traversarea trecătorilor montane. În următoarele 48 de ore, sub influenţa unui ciclon mediteranean care trece prin sudul Bulgariei, situaţia meteorologică va fi complicată.

Din cauza vremii dinamice, este posibilă modificarea codurilor de vreme, astfel încât persoanele care călătoresc trebuie să verifice condiţiile meteo înainte de a porni la drum.


Pe timpul nopţii, ploaia va cuprinde întreaga ţara, iar până dimineaţă, se va transforma în ninsoare.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, precipitaţiile însemnate cantitativ vor continua, iar în cea mai mare parte din estul Bulgariei, ploaia se va transforma în ninsoare.

În nord-est, va sufla un vânt rece, iar zăpada va fi viscolită şi troienită. La munte, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi mult redusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.