Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ştefănescu reacţionează la achitarea lui Ponta: 'Iohannis va trebui să răspundă şi să-şi ceară scuze'

codrin stefanescu

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, reacţionează la decizia ÎCCJ de achitare a lui Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni, în care DNA cerea şase ani de închisoare.

"Decizia nu este o bombă pentru DNA. Rămâne însă o bombă pe care DNA a aruncat-o în PSD, pe vremuri. Pentru că acest dosar mizerabil fabricat lui Victor Ponta, când era preşedintele celui mai mare partid din România şi prim-ministru în funcţie, a avut urmări greave asupra vieţii tuturor, care au dus până la pierderea guvernării şi anularea a ceea ce milioane de români votaseră. Practic, decizia statului paralel, DNA şi SRI în a crea această făcătură a schimbat în mod practic istoria naţiunii, ceea ce este atât de grav încât nu poate fi contabilizat şi cuantificat în acest moment. Este o asemenea nervozitate îm rândul membrilor PSD şi a milioanelor de simpatizanţi care ne-au votat, încât întrebarea firească pe care o pun toţi necesită urgent un răspuns: Cine se face vinovat şi cine va fi tras la răspundere pentru toată această mizerie care la vremea ei a adus şi prejudicii mari de imagine României. Iar Iohannis va trebui să răspundă şi să-şi ceară scuze şi pentru declaraţiile făcute în cazul Ponta la momentul respectiv.", a declarat Codrin Ştefănescu pentru STIRIPESURSE.RO.

Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi, joi, de magistraţii instanţei supreme în dosarul "Turceni - Rovinari", în care au fost judecat pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă. Decizia instanţei nu este definitivă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi atacată de procurori.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi pentru Dan Şova. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorul DNA a solicitat condamnarea lu Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani şi şi o pedeapsă complementară în cazul acestuia.

Vezi AICI reacţia lui Victor Ponta!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.