Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Stefanescu: Traiane, cate fundatii ai vizitat in mandatele tale?

codrin stefanescu
"Referindu-se la vizită efectuată zilele trecute la Fundația Mișcarea Populară, Traian Băsescu a declarat că nu a fost o încălcare a statutului președintelui și implicit a Constituției, având dreptul să viziteze orice  fundație, asociație sau partid politic. Corect, Constituția îi permite. Ceea ce mă nelămurește, motiv pentru care adresez public o întrebare lui Traian Băsescu este ”dacă în cei aproximativ 10 ani de mandat, exceptând vizita la Fundația Mișcarea Populară - unde de altfel și-a trimis toți foștii consilieri prezidențiali, a mai avut întâlniri consultative sau a fost în vizită și la sediile altor asociații, fundații sau organizații nonguvernamenatale?” De exemplu, dl. Băsescu s-a întalnit vreodată cu:
  • Asociația Natională a Taților din România – organizație care, în timpul guvernării Boc, a militat din greu pentru închiderea magazinelor de pe întreg teritoriul țării, care comercializau produse etnobotanice?
  • Federația Națională a Persoanelor cu Handicap din România - care are 34 de organizații membre și reunește 75 de asociații și fundații pentru persoanele cu dizabilități - sau alte organizații care protejează și luptă pentru drepturile persoanelor cu handicap. Cu atât mai mult cu cât, în 2010, Guvernul Boc, nu numai că a eliminat scutirea de impozit pe salariile și pensiile persoanelor cu handicap, dar. prin OUG nr. 68. a desființat mai multe instituții aflate în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, printre care se afla și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap și Institutul Național pentru Prevenirea și Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap?
  • Asociații, organizații și fundații care reprezintă drepturile bolnavilor de cancer, diabet sau HIV în detrimentul cărora, tot guvernul Boc, în nenumărate rânduri, a întârziat alocarea fondurilor pentru medicamente?
  • Fundații care militează pentru drepturile copiilor (se știe că în 2010, același guvern Boc a desființat Autoritatea Națională pentru Protecția Familiei și Drepturile Copilului) sau asociații care susțin și promovează, de exemplu, tinerii geniali?
  • Organizații sau fundații pentru protecția mediului și a animalelor – mai ales că, știindu-se că Traian Băsescu este primul promotor al masacrării câinilor comunitari, asociațiile de profil au organizat în nenumărate rânduri mitinguri, inclusiv în fața Palatului Cotroceni, la care s-au alăturat și oameni de artă și cultură?
  • Asociații ale foștilor deținuți politici sau victime ale comunismului și multe alte ONG-uri?
Chiar aștept un răspuns la această întrebare pentru a mă dumiri dacă, pentru Traian Băsescu, Fundația Mișcarea Populară este mai importantă decât alte organizații nonguvernamentale din România, din rândul cărora am amintit doar câteva, care militează, promovează și se implică în rezolvarea nenumăratelor cazuri sociale și în soluționarea problemelor cu care se confruntă oamenii în general.  "

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.