Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ștefănescu anunță ce va face PSD: 'Comisia de la Veneția nici măcar nu s-a arătat îngrijorată, nu cere nimeni în mod imperativ, nu e un personaj cu bici'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea interlopi Codrin Ștefănescu

Comisia de la Veneţia a emis, vineri, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România, formulând o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui României şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor. Exeperţii Comisiei de la Veneţia consideră că noile prevederi ar putea conduce la o presiune excesivă asupra judecătorilor şi procurorilor, subminând independenţa sistemului judiciar şi a membrilor săi.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat, la Digi 24, că PSD și ALDE au ”ținut deja cont de recomandările Comisiei de la Veneția, am ținut cont de reglementările țărilor europene, am ținut cont în primul rând de drepturile și libertățile cetățenești.”.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață

Liderul social-democrat a precizat că ”acest material al Comisiei de la Veneția este consultativ, are o serie de recomandări, e un fel de răspuns pentru delatorii de la PNL și USR, dar cu niște recomandări. În acest raport, trebuie să vă uitați cu foarte mare atenție pe final, scrie așa: că în toate țările UE, unde Curtea Constituțională decide ceva, lucrurile sunt conform deciziilor curții.”.

Conform lui Codrin Ștefănescu, PSD ia în calcul recomandarea Comisiei de la Veneția de modificare a Constituției.

Citește și: Gabriel Oprea mai are doar o șansă! Anunțul făcut de jurnalista Emilia Șercan

”Este posibil, cum de exemplu Germania, Italia și Franța nu au deloc delimitat abuzul în serviciu (informație contrazisă chiar de ambasada Germaniei, n.r.), la ei Curțile Constituționale au decis un lucru și au intrat în legislație.

Legat de modificarea Constituției, este în programul nostru de guvernare o asemenea idee. Când va veni timpul pentru așa ceva vom face o dezbatere publică foarte largă, trebuie să o faci printr-un referendum. Noi chiar credem în procedurile democratice.

Citește și: Legea a fost publicată, chiar azi, în Monitorul Oficial! De la 1 ianuarie 2019, toți angajații pot primi asta

Noi suntem contra abuzurilor, contra mizeriilor făcute de un sistem securistoid ani de zile, prin urmare am modificat și legile așa cum le au frații noștri de uniune din UE, acolo unde drepturile și libertățile fiecărui individ sunt mai presus decât orice, iar Constituțiile lor se bazează pe asta.

Comisia de la Veneția nu cere, ci recomandă să se producă unele modificări, nu cere nimeni în mod imperativ. Comisia de la Veneția nu e un fel de personaj cu bici, care impune țărilor Uniunii Europene anumite conduite. Și nici măcar nu s-a arătat îngrijorată. Țineți cont că totuși, ministrul Justiției din România face parte din această comisie și s-a întâlnit de cel puțin 4 ori cu ei.

Citește și: Opoziția îl atacă pe Liviu Dragnea! Ce pensii ar urma să încaseze omul care a fost decisiv pentru revocarea lui Kovesi și Olguța Vasilescu

Cu toate aceste modificări mergem până la capăt. Când poporul român o să spună că dl Dancă și dl Orban (purtătorul de cuvânt și președintele PNL, n.r) pot să schimbe totul după mintea lor vă vor da și votul pentru treaba asta.”, a spu Codrin Ștefănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.