Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codruț Olaru, la ieșirea de la Parchetul General: Nu s-au discutat protocoalele, nu putem avea puncte de vedere personale

captura privesc.eu
Codrut Olaru la bilantul DNA

Vicepreședintele CSM, Codruț Olaru, a declarat, după întâlnirea cu Augustin Lazăr și cu șefii de parchete, că au fost discutate subiecte privind organizarea Ministerului Public, precizând că la întrevedere nu au fost menționate protocoalele secrete pentru că nu pot avea puncte de vedere personale, scrie Mediafax.

„E destul de devreme ca să discutam deja de concluzii, a fost o întânire firească, o întâlnire la care au participat reprezentantii secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, conducerea Ministerului Public. Problemele puse pe agenda în mod categoric sunt probleme de interes, probleme care au vizat în principal perspectiva, organizarea Ministerului”, a declarat vicepreședintele CSM, procurorul Codruț Olaru.

Întrebat de către jurnaliști dacă s-a discutat și modificarea codurilor penale, șeful Secției de procurori din cadrul CSM a precizat că nu ar vrea să detalieze, însă a subliniat că nu a fost abordat subiectul protocoalelor secrete.

„Nu, nu s-a discutat (chestiunea protocoalelor, n.r.) și nu putem să avem puncte de vedere personale pe această problemă, pentru că datoria noastră ca procurori, ca reprezentanţi ai Ministerului Public, ai Consiliului Superior - să avem puncte de vedere instituţional. Punctul de vedere al CSM îl veţi vedea probabil cu ocazia proximului plen în care se va discuta acest lucru, al a Ministerului Public - categoric, prin vocea procurorului general”, a mai spus Codruț Olaru.

Citește și: S-a aflat - Meniul TERIBIL de care are parte Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica

La întâlnirea de miercuri dintre procurorul general Augustin Lazăr, și șefii DNA, DIICOT și cu cei de la parchetele din țară, la sediul PÎCCJ trebuia să participe și ministrul Justiției, Tudorel Toader, însă a anunțat, cu câteva minute înainte, pe Facebook, că nu poate veni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.