Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul fiscal a fost MODIFICAT: cum se calculează impozitarea

Profit.ro
taxa taxe bani salariu portofel impozit

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă privind modificarea Codul fiscal, care prevede că impozitarea câştigurilor obţinute din transferul titlurilor de valoare se va face diferenţiat, 1% pentru cele deţinute mai mult de 1 an şi 3% dacă titlurile sunt deţinute mai puţin de un an.

Au fost înregistrate 118 voturi "pentru", unul contra şi o abţinere.

"Soluţiile legislative propuse au în vedere crearea unui mediu fiscal care să încurajeze atragerea şi implicarea investitorilor individuali pe piaţa bursieră românească. Iniţiativa legislativă propune implementarea unui sistem de impozitare la sursă pentru investitorii individuali, prin aplicarea unui impozit de 1% pe câştigul din transferul titlurilor de valoare deţinute mai mult de 1 an şi 3% pe câştigul din transferul titlurilor de valoare deţinute mai puţin de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate sau declarate. Se încurajează, astfel, deţinerile pe termen mediu şi lung, ceea ce asigură companiilor listate investiţii mai predictibile şi mai durabile. Suplimentar, implementarea acestui sistem de impozitare implică şi anularea creditelor fiscale acumulate pe baza pierderilor înregistrate în anii precedenţi", se arată în expunerea de motive, informează Agerpres.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari PSD, PNL, USR PLUS şi UDMR, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.