Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul Fiscal și cel de procedură fiscală intră în dezbatere la Camera Deputaților

comisie_juridica_cdep

Codul Fiscal şi cel de procedură fiscală, adoptate deja de Senat, intră de astăzi în dezbaterea Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor. Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, le cere social-democraţilor să nu propună amendamente, astfel încât documentele să fie adoptate cât mai repede, în timp ce opoziţia, prin vocea liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, anunţă că va face acest lucru.

Decizia pentru forma finală a Codului fiscal şi de procedură fiscală aparţine Camerei Deputaţilor, însă ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici le-a cerut ieri deputaţilor PSD să nu propună amendamente la proiectele celor două coduri.

Explicaţia a fost foarte foarte clară şi rugămintea la colegii mei ca amendamentele care pot fi aduse eventual să nu creeze un impact asupra bugetului pe anul următor, în special pe 2016”, a declarat Eugen Teodorovici.

În mod sigur, opoziţia va depune astăzi amendamente la proiectele celor două coduri, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban.

Nu facem publice aceste idei până când nu se finalizează procesul de elaborare a amendamentelor, fiţi convinşi că vom prezenta poziţia noastră faţă de Codul fiscal”, a precizat Ludovic Orban.

Din echipa de elaborare a amendamentelor PNL fac parte doi foşti miniştri de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu şi Eugen Nicolăescu, dar şi deputaţii Andreea Paul şi Gheorghe Dragomir.

Proiectele Codului fiscal şi de procedură fiscală au fost adoptate săptămâna trecută în Senat, cea mai importantă prevedere a celor două documente legislative se referă la reducerea TVA pentru toate bunurile şi serviciile, de la 24 la 20% începând cu 1 ianuarie 2016. Potrivit Ministerului de Finanţe, noul Cod fiscal nu aduce noi taxe şi nu le creşte pe cele existente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.