Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CoE cere Franţei un plan "detaliat" înainte de desfiinţarea "Junglei" de la Calais

consiliul europei

Autorităţile franceze trebuie să publice un plan "detaliat" pentru a se asigura că toţi migranţii dispun de o soluţie alternativă de cazare înainte de a începe desfiinţarea taberei de refugiaţi de la Calais, cunoscută şi ca "Jungla" de la Calais, a declarat vineri Tomas Bocek, reprezentantul special al secretarului general al Consiliului Europei (CoE), după o vizită la faţa locului, relatează AFP. Îngrijorările se referă în special la "minorii străini neînsoţiţi şi la familii", a afirmat Tomas Bocek, reprezentant special al CoE pe probleme de migraţie.

Autorităţile franceze "nu au fost în măsură să-mi ofere detalii precise cu privire la planurile prevăzute şi la modalităţile de desfiinţare a taberei", a afirmat Bocek, care a efectuat pe 12 şi 13 septembrie o vizită la Calais şi în tabăra de la Grande-Synthe (în apropiere de Dunkerque, tot în nordul Franţei). "Dacă îngrijorarea referitoare la găsirea de alte soluţii pentru cazarea locuitorilor taberei înainte de iarnă este îndreptăţită, îngrijorare exprimată de autorităţi, această perioadă ar putea fi prea scurtă şi ar putea împiedica autorităţile să ia măsurile necesare pentru ca toţi migranţii să aibă un loc de cazare adecvat", a explicat diplomatul ceh.

În plus, "nu s-a spus încă nimic despre ce se va face pentru minorii neînsoţiţi din tabără", a afirmat Bocek. "Lipsa de protecţie" a acestor aproximativ 1.000 de copii şi adolescenţi, care trăiesc "în condiţii nedemne", "este extrem de îngrijorătoare şi este nevoie de o soluţie de urgenţă", a adăugat el. Totodată, a atras el, atenţia "pentru a scăpa de a ameninţarea iminentă de a fi evacuaţi, copiii îşi riscă viaţa zilnic pentru a ajunge ilegal în Marea Britanie, în loc să aştepte să intre în ţară în mod legal prin mijloace oficiale". Preşedintele francez Francois Hollande a promis la sfârşitul lunii septembrie "desfiinţarea completă" până la sfârşitul anului a taberei de migranţi de la Calais, unde trăiesc în condiţii improprii între 7.000 şi 10.000 de migranţi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.