Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidență ciudată în Mexic: Cutremurul uriaș de azi, în aceeași zi în care s-au produs cele mai grave seisme din istoria țării

Un seism cu magnitudinea preliminară 7,5 s-a produs luni în largul localităţii La Placita de Morelos din vestul Mexicului, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), informează Reuters. Tot luni este și „aniversarea” celor mai grave seisme din istoria Mexicului.

Cutremurul s-a produs la 46 de kilometri sud-est de La Placita de Morelos din statul Michoacan, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS.

Sistemul pentru avertizare în caz de tsunami din Statele Unite a anunţat că există risc de tsunami în zona coastelor statului Michoacan.

Cutremurul a fost resimţit în capitala Ciudad de Mexico, unde clădirile s-au zdruncinat, iar locuitorii au ieşit în fugă pe străzi.

Evenimentul s-a produs chiar în ziua aniversării cutremurelor din 19 septembrie 1985 şi 2017, două cele mai distructive din istoria recentă, relatează EFE, care a anunţat o magnitudine preliminară de 6,8. Mii de oameni au fost uciși în cutremurul din 1985 și peste 350 au murit în cutremurul din 2017.

Statul Mexic este afectat deseori de cutremure. Întreaga coastă de vest a continentului american se află în aşa-numitul ''Cerc de Foc al Pacificului'', cunoscut pentru activitatea seismică intensă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.