Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Coincidență' interesantă: Omul care a sesizat DNA după OUG 13, ajuns deputat USR, a sesizat CNATDCU în legătură cu doctoratul lui Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca parlament

Deputatul USR Mihai Poliţeanu anunţă, joi, că a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. CNATDCU este singurul organism care se poate pronunţa cu privire la un posibil plagiat, iar analiza se face doar în urma unei sesizări.

”Am sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la posibilul plagiat al tezei de doctorat a prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă. Am făcut acest lucru în baza art. 3 şi 4, Anexa nr. 3 din Ordinul nr. 5229/17.08.2020”, a anunţat, joi, Mihai Poliţeanu, pe pagina sa de Facebook, potrivit news.ro.

Deputatul a postat şi o fotografie cu sesizarea. Polițeanu a ajuns deputat după o carieră de așa-zis activism civic, care a inclus proteste în Parlament și sesizarea DNA după adoptarea OUG 13/2017. Sesizarea acestuia a generat o anchetă penală neconstituțională, după cum a constatat ulterior CCR.

CNATDCU este singurul organism care se poate pronunţa cu privire la un posibil plagiat, iar analiza se face doar în urma unei sesizări.

Jurnalista Emilia Şercan a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că, în cazul plagiatului premierului Nicolae Ciucă, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) trebuia sesizat, pentru verificare, şi nu Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” , aşa cum a făcut şeful Executivului, ea precizând că această instituţie nu se poate autosesiza. dar este singura care poate emite o decizie de menţinere sau retragere a titlului de doctor.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.

În replică, premierul a transmis că teza sa de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.