Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidenţă: PES decide revenirea PSD, la Socialiştii Europeni, odată cu anunţatea candidaturii lui Victor Negrescu la şefia social-democraţilor

stiripesurse.ro
Victor Negrescu

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, liderul PES Activists România şi consilier onorific al premierului, a declarat marţi că preşedinţia Partidului Socialiştilor Europeni (PES) va decide joi "revenirea PSD cu drepturi depline", ceea ce înseamnă o "dezgheţare" a relaţiilor dintre cele două părţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nimeni nu se aștepta! Ce a făcut Lia Olguța Vasilescu în legătură cu fetița agresată din Baia de Aramă

"Joi, preşedinţia Partidului Socialiştilor Europeni va decide revenirea PSD cu drepturi depline în ceea ce înseamnă structurile de coordonare ale socialiştilor europeni", a afirmat Victor Negrescu. El a adăugat că acest lucru înseamnă o "dezgheţare" a relaţiilor. Negrescu a susţinut că s-a ajuns la un consens şi ca urmare a discuţiilor pe care le-a purtat în ultima perioadă cu partenerii de la Bruxelles.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit! „Ai grijă la crocodili și șobolani”

La începutul lunii aprilie, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunţat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialişti, care a avut loc la Bruxelles, că relaţiile cu Partidul Social Democrat din România sunt îngheţate.

Citește și: Codrin Ștefănescu, avertizează! ‘Sper ca regulile să nu se schimbe în timpul jocului’

''În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că, până când Guvernul român nu-şi va clarifica angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde calitatea de membru PES al PSD România va fi luată în discuţie. El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD'', se menţiona, la vremea respectivă, într-un comunicat al PES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.