Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colaboratori ai lui Trump convocaţi la Congres pentru a depune mărturie despre rolul lui în asaltul Capitoliului

www.gettyimages.com
capitoliu violente

Care au fost faptele şi acţiunile lui Donald Trump în ziua asaltului asupra Capitoliului de la Washington? Patru membri din echipa apropiată a fostului preşedinte republican au primit joi o citaţie să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă pentru a face lumină în această chestiune, notează AFP preluat de agerpres.

Laţul se strânge în jurul omului de afaceri republican, acuzat că este direct responsabil pentru atacul violent asupra sediului Congresului SUA la Washington, la 6 ianuarie.

Această comisie, pe care Donald Trump a descris-o în trecut drept "extrem de părtinitoare", este interesată în special de Mark Meadows, şeful de cabinet al celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite la acea dată.

"S-ar părea că aţi fost cu sau în apropiere de preşedintele Trump la 6 ianuarie, că aţi comunicat cu preşedintele şi alţii la 6 ianuarie în legătură cu evenimentele de la Capitoliu", a detaliat alesul democrat Bennie Thompson, care conduce lucrările comisiei, într-o scrisoare adresată lui Mark Meadows.

Unul dintre consilierii apropiaţi ai preşedintelui, Dan Scavino, este suspectat că a fost alături de Donald Trump la 5 ianuarie, în cursul unei discuţii despre modalitatea de a-i convinge pe membrii Congresului să nu certifice alegerea lui Joe Biden.

Această şedinţă de certificare au încercat să o perturbe partizanii lui Donald Trump, după ce s-au adunat cu miile în vecinătatea Casei Albe pentru a-l asculta pe cel care era încă preşedintele SUA.

Mai multe sute dintre ei, strigând fraudă la alegerile prezidenţiale din noiembrie, câştigate de Joe Biden, au forţat intrarea în Capitoliu. În acea zi rece de ianuarie cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, care ar fi spus în ajunul atacului că totul va "derapa" a doua zi, este, de asemenea, chemat să se prezinte în faţa Congresului, ca şi Kashyap Patel, un alt fidel al fostului preşedinte.

Comisia cere ca cei patru să furnizeze o serie de documente până la 7 octombrie şi să depună mărturie în Congres săptămâna următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.