Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colaboratorii principalului opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, vizați de zeci de percheziții în toată țara

Mediafax
Alexei Navalnii

Poliţia rusă a procedat joi la zeci de percheziţii în toată ţara împotriva colaboratorilor adversarului nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care a fost implicat în această vară într-o amplă mişcare de contestare electorală, informează AFP, citând militanţi ai opoziţiei ruse potrivit Agerpres.

'Sunt deja peste 29 de oraşe pe lista (percheziţiilor) şi peste 80 de adrese', a afirmat Leonid Volkov, unul din aliaţii lui Navalnîi, pe contul său de Twitter.

'Acestea nu vizează doar apartamentele coordonatorilor şi birourile lor, dar de asemenea domiciliile colaboratorilor şi ale voluntarilor activi', a precizat el, adăugând că poliţia a intervenit, între altele, în oraşele Nijni Novgorod, Vladivostok, Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk şi Sankt-Petersburg.

Potrivit acestei surse, percheziţiile sunt toate legate de o anchetă privind ''spălarea de bani'' vizând organizaţia anticorupţie a lui Navalnîi, anchetă lansată la începutul lunii august, în timp ce Moscova era zguduită de manifestaţii ample de protest faţă de excluderea candidaţilor opoziţiei la un scrutin local.

La urne, acest vot s-a tradus duminică printr-un scor usturător pentru candidaţii puterii în capitala rusă, unde aceştia au pierdut o treime din locuri faţă de alegerile precedente.

Condamnat la 30 de zile de închisoare pentru aceste acţiuni de contestare, Aleksei Navalnîi, ai cărui candidaţi fuseseră excluşi cu toţii de la scrutinul din Moscova, chemase populaţia să participe activ la această mişcare, de proporţii nemaivăzute din 2012 şi care a fost reprimată cu brutalitate de către autorităţi.

Denunţând o ''lovitură masivă'', Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a calificat joi aceste noi percheziţii drept ''acte de intimidare'' şi de ''furt'' vizând paralizarea activităţii organizaţiei sale.

Săptămâna trecută, birourile moscovite şi studioul de înregistrare al echipei lui Aleksei Navalnîi au făcut obiectul unei percheziţii a poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.