Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colectare de sticlă în Harghita

Ministerul Mediului
reciclare

Operatorul regional de salubritate din zona Ciuc a reuşit să colecteze 73,8 tone de ambalaje de sticlă în municipiul Miercurea Ciuc şi 15 comune din împrejurimi, în cadrul unei ample campanii care s-a derulat în perioada 13-17 aprilie.

Potrivit unui comunicat transmis presei miercuri, aproape 900 de persoane au participat la campanie şi în ciuda faptului că s-au format cozi la punctele de colectare, predarea sticlelor a decurs fără probleme.

"Un total de 73,8 tone de sticlă, clasificate drept materiale de ambalare, au fost colectate în urma debarasării de primăvară din luna aprilie: 31,9 tone în Miercurea Ciuc şi 41,9 tone în mediul rural. Primăriile locale şi municipalităţile au jucat un rol important în realizarea acestui proiect. (...) Am preluat deşeurile de la un total de 853 de persoane, dintre care 335 din Miercurea Ciuc şi 518 din mediul rural. Dintre punctele de colectare rurale, cea mai mare cantitate de deşeuri de sticlă a fost colectată în Ciucsângeorgiu, mai exact 5.939 kg. Dintre punctele de colectare urbane, pe strada Lunca Mare (în Miercurea Ciuc- nr) au fost predate cele mai multe deşeuri de sticlă, mai precis 6.439 kg, de la un număr de 105 persoane. Deşeurile de sticlă predate la sediul nostru au cântărit 13.148 kg", se arată în comunicatul operatorului regional de salubritate, citat de Agerpres.

În comunicat se menţionează că "reciclarea deşeurilor de sticlă este o soluţie sustenabilă, economisind astfel materii prime valoroase şi contribuind semnificativ la protejarea mediului".

Cei care au au predat deşeuri din ambalaje de sticlă au primit pe loc câte 30 de bani pentru fiecare kilogram.

Operatorul regional de salubritate susţine că primăriile şi consiliile locale au jucat un rol major în ceea ce priveşte mobilizarea oamenilor.

În 2020, la ediţia de toamnă a acestei campanii, la care au participat peste 1.100 de persoane, s-a reuşit colectarea a 133,5 tone de ambalaje de sticlă, în contextul în care ediţia de primăvară fusese anulată, din cauza pandemiei de COVID-19

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.