Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colecţia de peste 300 de soiuri de trandafiri a USAMV Cluj-Napoca, deschisă pentru vizitare

pastelurilenaturii.blogspot.ro
trandafir

"Parfum de Cluj", eveniment dedicat iubitorilor de trandafiri, va avea loc sâmbătă, la Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din cartierul Gheorgheni, anunţă Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Staţiunea găzduieşte de zeci de ani o colecţie impresionantă de peste 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 46 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiştii USAMV Cluj-Napoca, conform news.ro.

Între orele 10.00 - 18.00, vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflaţi în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi privind îngrijirea acestora de la specialiştii staţiunii şi să facă fotografii. De asemenea, va fi amenajat şi un stand de prezentare a produselor Makita.

În aceeaşi zi, tot la SCH, va avea loc şi reuniunea membrilor Asociaţiei ”Amicii Rozelor” din România, înfiinţată în anul 1990 şi care este afiliată la Societatea Mondială de Roze (WRF).

"Principalul scop al asociaţiei este promovarea culturii trandafirului, iar agenda sa include în acest sens organizarea de conferinţe şi demonstraţii practice, participarea la evenimente similare din UE şi la Congrese WRF. De două ori pe an, asociaţia publică Revista Rosarium, prin intermediul căreia ajung la cei peste 600 de membri cunoştinţe profesionale de interes", precizează reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Horticolă USAMV Cluj-Napoca.

Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se face pe la intrarea din str. Horticultorilor nr. 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.