Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colecţie de versiuni inedite ale celebrei picturi 'Girl with a Pearl Earring', la Mauritshuis Art Museum din Haga

Johannes Vermeer fata cu cercel de perla

Cât timp faimosul tablou ''Girl with a Pearl Earring'', de Johannes Vermeer, se află în Amsterdam pentru a face parte dintr-o retrospectivă dedicată maestrului olandez, Mauritshuis Art Museum din Haga prezintă o colecţie de versiuni inedite ale celebrei picturi, semnate de artişti contemporani, informează DPA.

Circa 170 de versiuni moderne se succedă într-o ramă digitală instalată exact în locul unde se află de obicei originalul, a precizat marţi muzeul, prezentând o selecţie a creaţiilor şi pe pagina sa de internet.

Creaţiile provin din Argentina, Columbia, Costa Rica, Croaţia, Ghana, Iran, Mexic, Portugalia, România, Rusia, Vietnam şi Africa de Sud, printre alte ţări, şi includ contribuţii care se inspiră din lumea benzilor desenate şi Lego, alături de creaţii construite din fructe şi legume, potrivit Agerpres.

Tabloul original ''Girl with a Pearl Earring'' este expus în cadrul celei mai mari retrospective dedicate lui Vermeer şi organizate vreodată la Rijksmuseum din Amsterdam, unde sunt expuse 28 dintre cele 37 de opere cunoscute ale maestrului.

În aşteptarea evenimentului, Mauritshuis a lansat anul trecut un apel pentru reinterpretări inedite ale originalului din 1665.

Potrivit paginii sale de internet, muzeul a primit 3.482 de contribuţii din lumea întreagă: pictate, desenate, din lână, argilă, lemn, ţesătură, petale de flori, nasturi, ceramică, legume, fructe, scoici, mărgele din sticlă, baloane, Lego şi Tatuaje.

Apelul a stârnit ''o adevărată explozie de creativitate'', a precizat directorul muzeului, Martine Gosselink.

Originalul este aşteptat să revină în amplasamentul său original pe 1 aprilie, cu două luni înainte de încheierea expoziţiei de la Rijksmuseum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.