Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Colegi de club, au scris istorie pentru România!

Facebook
Triatlon

Raul Petre și Carol Popa au făcut parte din ștafeta mixtă care a terminat pe 2 la Cupa Europeană de juniori la triatlon de la Chișinău

România a reușit un rezultat istoric la Cupa Europeană de juniori la triatlon de la Chișinău. Ștafeta mixtă a țării noastre a terminat pe locul 2, o performanță extraordinară, obținută cu niște sportivi foarte tineri. Doi dintre ei, Raul Petre și Carol Popa, sunt coechipieri la Constanța.

Raul Petre spune că mereu se simte mai bine când concurează pentru echipă, și nu în proba individuală.

„După proba individuală mă simt mult mai bine la ștafetă. Eu îmi intru în formă destul de greu. Și o cursă de intensitate mă bagă și mai mult în formă. Să concurez pentru România este o mândrie pentru mine la fiecare cursă” – Raul Petre, triatlonist România.

El are un ritual înaintea curselor: vizualizează de seara traseul pentru a doua zi.

„Seara înainte de cursă mă asigur să-mi vizualizez cursa așa cum îmi doresc să fie și îmi fac și o mică tactică înainte” – Raul Petre, triatlonist România.

Înotător de performanță când era mic, Raul iubește cel mai mult din triatlon proba de înot. Dar, spune el, a început să îi placă și proba de bicicletă.

„Înotul și a început ușor-ușor să meargă și bicicleta și alergarea din ce în ce în mai bine” – Raul Petre, triatlonist România.

El e o adevărată vedetă în cartierul în care locuiește. Totuși, încă nu i s-a cerut autograf.

„Mare parte din vecinii mei știu că fac triatlon, probabil și copiii lor. Mai tot cartierul, toată strada mea știe. N-am ajuns încă să dau autografe” – Raul Petre, triatlonist România.

Pentru Carol Popa, care este unul dintre ei mai buni triatloniști din lume la vârsta lui, participarea în proba de ștafetă aduce cu sine mai multe responsabilități.

„Este cu totul alt sentiment, aproape că te gândești și la ceilalți să nu faci o prostie, să se întâmple ceva din cauza ta și tragi și pentru ei” – Carol Popa, triatlonist România.

Coechipieri în echipa României, Raul și Carol sunt și colegi de club la Constanța, dar rivali în competițiile individuale. Ei spun că în ciuda rivalității sunt prieteni și că antrenându-se împreună se ajută unul pe celălalt să progreseze.

”Da, mă ajută foarte mult. Și la antrenamente facem împreună și mereu mă motivează să trag după el” – Raul Petre, triatlonist România.

”Normal că e o prietenie între noi, dar la concurs până la urmă fiecare ce poate” – Carol Popa, triatlonist România.

Raul face triatlon de la vârsta de 10 ani, dar știe exact unde va fi peste 5 ani, în 2028: la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

„Fac triatlon de la vârsta de 10 ani. Peste 5 ani să mă văd în 2028 la Jocurile Olimpice” – Raul Petre, triatlonist România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.