Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colegiul Medicilor Hunedoara acuză CNAS: Cabinetele vor avea veniturile diminuate cu aproape 30%

bzi.ro
reteta cnas opsnaj casmb

Colegiul Medicilor Hunedoara critică modul în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a calculat valoarea punctelor pentru medicina primară şi ambulatoriile de specialitate, arătând că veniturile cabinetelor medicilor de familie şi celor din ambulator vor fi diminuate cu aproape 30%, conform news.ro.

Colegiul Medicilor Hunedoara arată, într-un comunicat de presă transmi vineri, că a luat la cunoştinţă ”cu stupoare şi regret” de modul în care au fost calculate valorile punctelor pentru capitaţie şi servicii atât pentru asistenţa medicală primară, cât şi pentru ambulatorul de specialitate, apărute în transparenţă decizională pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

”Acum când valoarea inflaţiei este mare, când aprecierea altor categorii sociale a crescut, cabinetele medicilor de familie şi celor din ambulator vor avea veniturile diminuate cu aproape 30%. În plus, creşterea salariului minim pe economie a determinat creşterea salariilor asistentelor şi a personalului auxiliar. Şi să nu uităm de creşterea semnificativă de taxe pentru anul 2024. Toate acestea corelate vor duce la o scădere a veniturilor medicilor de aproximativ 50%. Această măsură considerăm ca atinge direct şi profund negativ aceste categorii profesionale”, afirmă sursa citată.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Hunedoara adaugă că, având în vedere deficitul cronic de medici, această măsură nu numai că descurajează intrarea în sistemul de sănătate a celor tineri, ci duce şi la înlăturarea celor existenţi prin incapacitatea de a susţine cheltuielile cabinetelor. ”Colegiul Medicilor Hunedoara susţine orice formă de protest pe care medicii din asistenţa medicala primară şi din ambulator vor hotărî să o adopte”, scrie în comunicatul trimis de Andreea Uliţa-Sînjoan, preşedintele Colegiul Medicilor Hunedoara.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, joi, în transparenţă decizională valorile punctelor pentru medicina primară şi de specialitate din ambulatoriul clinic, acestea fiind de 6,2, respectiv 3,3 lei.

”CNAS a calculat valoarea punctelor per capita şi pe serviciu în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, ţinând cont de sumele alocate pentru fiecare domeniu de asistenţă medicală prin Legea bugetului de stat pe anul 2024. Astfel, au rezultat următoarele valori: Pentru punctul per capita: 7,7 lei; Pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală primară: 6,2 lei; Pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate: 3,3 lei”, arătau reprezentanţii CNAS, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.