Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coliziune între două trenuri în Egipt: Sunt cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi

arabnews.com
trenuri accident Egipt

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise şi 66 rănite, vineri la prânz, în urma coliziunii a două trenuri de călători în oraşul Sohag din sudul Egiptului, a anunţat Ministerul Sănătăţii egiptean, potrivit AFP şi Reuters, citate de AGERPRES.

Imagini transmise de presa locală arată vagoane de tren deraiate deasupra unui canal cu apă. ''Trenurile s-au ciocnit în timp ce rulau cu viteză nu foarte mare, ceea ce a condus la distrugerea a două vagoane şi la răsturnarea unui al treilea'', declară o sursă de securitate.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Potrivit autorităţii feroviare egiptene, o persoană ar fi declanşat frâna de urgenţă, provocând astfel oprirea primului tren, iar cel de-al doilea l-a lovit din spate.

Egiptul are una dintre cele mai vechi şi mai extinse reţele feroviare în regiune, iar accidentele soldate cu victime sunt frecvente.

În februarie 2019, o locomotivă care nu era manevrată de un mecanic a pătruns într-o platformă a staţiei de tren din Cairo, provocând un incendiu care a ucis 31 de persoane. Accidentul feroviar cel mai mortal a avut loc în 2002, când peste 360 de oameni au murit după ce un tren a luat foc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.