Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia este nevoită să sterilizeze hipopotamii lui Pablo Escobar

CNN
hipopotam

Un grup de hipopotami - o moștenire nedorită în urma morții celebrului lord columbian al drogurilor Pablo Escobar - sunt sterilizați, relatează BBC preluat de mediafax.

Escobar, care a fost împușcat de poliție în 1993, a importat ilegal animale exotice, inclusiv o pereche de hipopotami - supranumiți "hipopotamii cocainei".

De atunci, o populație în creștere de animale a pus stăpânire pe zona rurală din apropierea fostei sale ferme, Hacienda Nápoles.

Până în prezent, guvernul columbian a sterilizat 24 din cele peste 80 de animale.

Acestea au fost tratate cu o substanță chimică care le va face infertile.

Ecologiștii columbieni spun că hipopotamii, despre care se crede că sunt cea mai mare turmă din afara Africii, sunt o specie invazivă și au îndepărtat fauna nativă.

În 1993, când autoritățile au confiscat Hacienda Nápoles - proprietatea de lux a lui Escobar situată la aproximativ 250 km nord-vest de capitala Bogota - multe dintre animalele găsite acolo au fost distribuite la grădinile zoologice din întreaga țară. Dar nu și hipopotamii.

"A fost dificil din punct de vedere logistic să le mute, așa că autoritățile le-au lăsat acolo, crezând probabil că animalele vor muri", a declarat biologul columbian Nataly Castelblanco pentru BBC la începutul acestui an.

Cu toate acestea, în lipsa unor prădători naturali în America de Sud, hipopotamii s-au înmulțit.

Potrivit experților, aceștia au început să se răspândească pe unul dintre principalele cursuri de apă ale țării - râul Magdalena.

Oamenii de știință care studiază impactul ecologic al hipopotamilor spun că animalele ar putea afecta ecosistemul local în mai multe moduri: de la strămutarea speciilor indigene deja amenințate cu dispariția, cum ar fi lamantinul, până la modificarea compoziției chimice a cursurilor de apă, ceea ce ar putea pune în pericol pescuitul - deși alte studii sugerează că ar putea ajuta mediul înconjurător.

Escobar, unul dintre cei mai cunoscuți criminali sud-americani din toate timpurile, a fost fondatorul infamului cartel de droguri Medellín în anii 1980, responsabil de răpiri, atentate cu bombă și asasinate. La un moment dat, se credea că este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.