Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia nu se va lăsa provocată de manevrele militare comune ale Venezuelei şi Rusiei

tupolev

Columbia nu se va lăsa "provocată" de manevrele militare comune ale Venezuelei şi Rusiei anunţate de Caracas, a afirmat marţi ministrul columbian al apărării, Guillermo Botero, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Columbia nu este o ţară provocatoare, ea nu provoacă şi nu se va lăsa provocată", a declarat ministrul la W Radio, un post local.

Guillermo Botero a reamintit că manevrele militare nu sunt o noutate în Venezuela şi că armata columbiană a reacţionat întotdeauna "cu prudenţă în faţa oricărei încercări".

Armata rusă a anunţat luni că au sosit la Caracas două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62. Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino Lopez, a făcut cunoscut luni că, în viitorul apropiat, vor avea loc manevre militare comune cu militari ruşi.

Duminică, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a afirmat că Statele Unite au declanşat punerea în aplicare a unui plan pentru a-l alunga de putere cu ajutorul Columbiei.

Aliat strategic al Washingtonului, Bogota încearcă să izoleze diplomatic guvernul socialist al lui Nicolas Maduro pe care îl consideră o "dictatură".

Columbia, care neagă categoric orice tentativă de a răsturna cu forţa guvernul condus de Nicolas Maduro, "nu se lasă intimidată, dar nici nu se lasă provocată şi nici nu provoacă ţările vecine, pe niciunul dintre vecinii noştri", a adăugat ministrul apărării.

Cele două ţări din America de Sud, care au în comun 2.200 de kilometri de frontieră, practic şi-au îngheţat relaţiile de la jumătatea lui 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.