Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia: Un lider al disidenţilor din FARC a fost ucis la graniţa cu Ecuadorul

BBC
Ivan Duque

Unul dintre liderii disidenţilor FARC a fost ucis sâmbătă în cursul unei operaţiuni militare la graniţa dintre Columbia şi Ecuador, fief al traficanţilor de droguri, a anunţat guvernul de la Bogota, citat de AFP.

Victor David Segura, cunoscut sub numele "David", era în conflict cu un grup rebel condus de Whalther Arizala, zis "Guacho", un alt fost luptător al gherilelor FARC acuzat de asasinarea unei perechi de ecuadorieni la sfârşitul lunii martie.

Preşedintele columbian, Ivan Duque, a spus despre "David" că era "principalul şef al disidenţei" din Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) în zona Pacificului, ruta principală a traficului de cocaină cu destinaţia Statele Unite.

Şeful "Gherilelor unite din Pacific" era "responsabil de traficul de droguri, omucideri, jafuri, deplasări forţate, răpiri", menţionat şeful statului pe Twitter.

El conducea una dintre facţiunile care au respins acordul de pace semnat în 2016 în urma căruia cea mai veche rebeliune de pe continentul american a depus armele şi s-a transformat în partid politic.

Sora lui, de asemenea membră a acestei disidenţe, a fost ucisă în această operaţiune.

Segura şi Arizala îşi disputau controlul traficului de droguri din regiunea Tumaco, unde se află cea mai mare suprafaţă de plantaţii ilegale, mai ales de coca, materia primă pentru cocaină, Columbia fiind primul producător mondial al acestui drog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.