Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandament de urgenţă la primăria Capitalei: Ce s-a decis

gabriela firea primar

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat astazi un comandament de situatii de urgenta la sediul Primariei Capitalei, in cadrul caruia a evaluat situatia existenta in Bucuresti in urma fenomenelor meteo extreme.

La sedinta au participat reprezentantii tuturor operatorilor de salubritate, Apa Nova, Politia Locala, ALPAB, Administratia Strazilor, Luxten, Directia de mediu din PMB si ASSMB

Edilul Sef a dispus o serie de masuri urgente de remediere a situatiei in zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

Astfel,Gabriela Firea a solicitat responsabililor din cadrul Primariei Capitalei sa ia masuri pentru asigurarea sigurantei cetatenilor: „Avem foarte multe santiere in Capitala, sunt lucrari incepute, asa incat solicit sa fie foarte bine semnalizate; in caz de ploi sau furtuna, acestea reprezentand un pericol foarte mare, atat pentru masini cat si pentru pietoni. De asemenea, solicit verificarea siguranteipanourilor publicitare, astfel incat sa nu existe accidente. In aceasta noapte, echipe de interventie ale Administratiei Strazilor precum si de la Apanova raman in dispozitiv pana la remedierea tuturor defectiunilor fiind,de asemenea,pregatite de interventie in cazul in care situatia o va impune. Am mai solicitat de asemenea ApaNova o actiune de curatare preventiva a retelei de canalizare pentru cresterea capacitatii de absorbtie a apei,iar operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei sa actioneze de urgenta pentru curatarea carosabilului de pe artere".

Primarul Capitalei a mai anuntat ca in cel mai scurt timp Mnicipalitatea va achizitiona un aparat performant, de ultima generatie, pentru a stabili cu exactitate starea arborilor din Capitala. Prezentam, mai jos, situatia sesizarilor primite la dispeceratul Primariei Capitalei, ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au avut loc astazi in Bucuresti: 68 de strazi inundate, multiple subsoluri si case inundate, 3 spitale inundate in zona de subsol ( Filantripia, CF2 si Panduri), inundatii la Gara de Nord, la Pasajul Jiului, 5 intersectii semaforizate blocate din cauza lipsei de tensiune, 2 copaci cazuti ( str. Pangratti si str. Roma), conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.