Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandamentul European al Forțelor SUA: Drona americană doborâtă de ruși în Marea Neagră nu a fost recuperată

drona MQ-9

Drona americană Reaper care s-a prăbușit după ce a fost lovită de un avion de vânătoare rusesc nu a fost recuperată în Marea Neagră, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, potrivit CNN.

Într-o declarație anterioară, comandantul forțelor aeriene americane din Europa a declarat că drona a fost "lovită de un avion rusesc, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a MQ-9", a declarat comandantul forțelor aeriene americane, generalul James Hecker.

Cum s-a prăbușit drona americană

STIRIPESURSE.RO a relatat anterior că un avion de luptă rusesc a forțat marți, deasupra Mării Negre, doborârea cu forța o dronă a Forțelor Aeriene americane, după ce a avariat elicea dronei americane MQ-9 Reaper.

Drona Reaper și două avioane SU-27 Flanker operau deasupra apelor internaționale de deasupra Mării Negre când unul dintre avioanele rusești a zburat intenționat în fața dronei fără pilot și a aruncat combustibil în fața dronei fără pilot, potrivit oficialului.

Președintele Joe Biden a fost informat marți dimineață de consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan despre incident, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby. Oficialii americani intenționează să contacteze Rusia pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la incidentul cu drona, potrivit lui Kirby.

SUA vor continua să opereze deasupra Mării Negre și nu vor fi descurajate de interceptarea de către Rusia a unei drone în spațiul aerian internațional, a declarat marți un oficial de la Casa Albă.

"Dacă mesajul este că vor să ne descurajeze sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru", a declarat John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică la Consiliul de Securitate Națională, potrivit CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.