Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandant ucrainean: rușii atacă Mariupolul chiar și în ziua de Paște

wired.com
mariupol razboi ucraina

Într-un mesaj de Paște, căpitanul Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului ucrainean Azov, a declarat duminică că forțele ruse continuă să bombardeze orașul Mariupol, subliniind necesitatea evacuării civililor și a forțelor ucrainene încercuite.

„Hristos a Înviat, dragă Ucraina”, a spus el. „Astăzi (duminică - n.r.) este o zi mare, dar chiar și așa, inamicul continuă să lanseze bombe aeriene, navele trag cu artileria, tunurile trag, tancurile inamice continuă să lovească, infanteria încearcă să atace”, spune Palamar.

El a adăugat: „Dorim să le mulțumim celor care încearcă să-i ajute pe civilii din Mariupol să se evacueze din această zonă periculoasă, cu fapte, nu doar cu vorbe. Le mulțumesc celor care depun toate eforturile pentru a retrage militarii noștri din încercuire. Au fost lăsați singuri cu forțele copleșitoare ale inamicului”.

Regimentul Azov, denumit uneori Batalionul Azov, este o unitate care a început ca un batalion de voluntari ultranaționaliști, dar care s-a integrat între timp în forțele armate ucrainene.

Trupele Azov au rezistat în uzina Azovstal din Mariupol, care este asediată, alături de alte forțe ucrainene.

Consilierul prezidențial ucrainean Mikhailo Podoliak a declarat anterior că forțele rusești au „atacat continuu” uzina siderurgică Azovstal din Mariupol încercuită în duminica Paștelui.

Oficialii ucraineni au declarat că aproximativ 100.000 de civili necesită evacuarea din oraș, care a fost distrus de săptămâni de bombardamente rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.