Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul armatei ucrainene recunoaște înfrângerea de etapă: Situaţia pe front s-a deteriorat, Rusia a obţinut succese tactice

Roman Chop / AP / Profimedia
General-colonelul Oleksandr Sirski

Comandantul armatei ucrainene recunoaște înfrângerea de etapă: Situaţia pe front s-a deteriorat, Rusia a obţinut succese tactice

Comandantul armatei ucrainene Oleksandr Sîrski afirmă duminică că situaţia pe front s-a ”deteriorat”, iar trupele ruse au obţinut ”succese tactice” în mai multe zone, relatează AFP.

Rusia ”atacă activ de-a lungul întregii linii a frontului. Ea obţine succese tactice în anumite sectoare”, scrie pe facebook Oleksandr Sârski.

Rusia şi Ucraina au continuat atacurile cu dronă în cursul nopţii, în mai multe regiuni. Ministrul apărării rus a anunţat că sistemele de apărare aeriană au distrus 17 drone, iar 3 au lovit o facilitate de ţiţei în regiunea Kaluga. În Ucraina, guvernatorul regiunii Mikolaiv a declarat că o dronă rusească a avariat grav un hotel, însă nu există victime.

Rusia revendică duminică cucerirea unui nou sat pe frontul de est

Rusia revendică duminică cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei ucrainene, aflată în defensivă, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Mulţumită unor operaiuni active, unităţile grupului centrale de forţe au eliberat satul Novobahmutivka”, situat la nord-vest de oraşul Avdiivka, cucerit de Moscova în februarie, anunţă în raportul său zilnic Ministerul rus al Apărării.

Acest sat este situat în apropierea satului Oceretîne, cucerit rpis săptămâna aceasta de forţe ruse, care deţin în prezent controlul celei mai mari părţi a localităţii, o cucerire care a provocat un val de critici în rândul bloggerilor militari ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.