Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul batalionului naţionalist ucrainean Aidar a fost reținut când încerca să intre în Rusia ca refugiat

Denis Muriga

Comandantul adjunct al unei unităţi aparţinând batalionului naţionalist ucrainean Aidar, Denis Muriga, a fost arestat în Rusia, relatează joi agenţia Interfax, citată de EFE.

La fel ca batalionul Azov, batalionul Aidar a fost constituit din combatanţi naţionalişti ucraineni în timpul războiului din Donbas în anul 2014 şi între timp a fost integrat în armata ucraineană.

Un tribunal din Rostov-pe-Don, regiune rusă limitrofă cu Ucraina, a dispus joi două luni de arest preventiv pentru Denis Muriga, scrie agerpres.ro.

Acesta are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, şi a fost reţinut în timp ce încerca să treacă graniţa rusă prezentându-se drept refugiat.

Justiţia rusă a formulat împotriva lui mai multe capete de acuzare. Conform Moscovei, în 2015, în timpul conflictului armat dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi susţinuţi de Rusia, Denis Muriga a participat la distrugerea unui pod în regiunea prorusă Lugansk şi a ucis în acea operaţiune membri ai unei miliţii separatiste.

Batalionul Aidar a acţionat în nordul regiunii Lugansk şi a fost acuzat în anul 2014 de organizaţia Amnesty International de implicare în abuzuri generalizate, inclusiv sechestrări, detenţii ilegale, rele tratamente, furturi, extorcări şi posibile execuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.