Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul forţelor NATO în Europa susţine că SUA trebuie să furnizeze arme Ucrainei

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Comandantul forţelor NATO în Europa, generalul american Curtis Scaparrotti, a declarat marţi, la Washington, că susţine ideea ca Statele Unite ale Americii să furnizeze armament Ucrainei pentru a ajuta administraţia de la Kiev să lupte împotriva rebelilor pro-ruşi susţinuţi de Moscova, relatează AFP. 'Eu personal cred că ar trebui să luăm în considerare (trimiterea) de arme defensive' către Ucraina, a declarat în faţa Comisiei Forţelor Armate din Camera Reprezentanţilor generalul Curtis Scaparrotti, care este de asemenea şeful forţelor militare americane din Europa.

'Ucrainenii luptă împotriva unui inamic mortal, călit' şi susţinut de Moscova, a spus generalul american. Ruşii le furnizează rebelilor 'unele dintre echipamente lor cele mai recente, pentru a le putea testa', a adăugat el. Ruşii au testat împotriva forţelor ucrainene drone pentru a direcţiona tirurile de artilerie, a spus generalul Scaparrotti, conform Agerpres.

Ucraina cere de mult timp Statelor Unite să îi furnizeze arme pentru a sprijini lupta sa împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul ţării. Administraţia Barack Obama a refuzat să facă acest pas, mulţumindu-se să trimită în Ucraina instructori americani pentru a pregăti forţele ucrainene.

 

Conflictul din estul Ucrainei, declanşat în aprilie 2014, s-a soldat până în prezent cu aproape 10.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.