Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul forțelor terestre ucrainene: 'Rusia își folosește cele mai capabile unități de luptă în 3 direcții'

ft.com
razboi ucraina

Trupele ruse avansează în direcțiile Kupiansk, Liman și Bahmut pentru a captura noi așezări în regiunile Donețk și Harkov, a declarat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Syrskyi, citat de Ukrainskaia Pravda.

"În direcțiile Kupiansk, Lymansk și Bakhmutsk, acțiunile ofensive ale inamicului continuă. Direcția Bakhmut rămâne extrem de importantă pentru invadatorii ruși. Ei își concentrează principalele eforturi asupra acesteia și folosesc cele mai capabile unități de luptă ale forțelor de aterizare, pușcașii marini și unitățile „Storm Z” formate din foști criminali pentru a conduce operațiuni de asalt”, a declarat oficialul militar ucrainean.

Comandantul Forțelor Terestre a adăugat că  forțele de ocupație ruse au trecut la poziții de atac constant.

„Situația este dificilă. Trebuie să luptăm în condițiile superiorității inamicului atât în ​​armament, cât și în număr de personal”, a precizat comandantul.

El a spus că în toate cele trei direcții trupele ucrainene țin apărarea și provoacă inamicului pierderi grle, însă rușii completează cu rezervele de batalioane de asalt. În ciuda pierderilor zilnice de personal și echipament, ocupanții ruși continuă să desfășoare acțiuni ofensive.

Spre deosebire de ruși care se bazează pe forță brută, armata ucraineană încearcă să obțină victorii prin planificarea atentă a operațiunilor de luptă și utilizarea eficientă a muniției. „Și cea mai mare valoare pentru noi este viața soldaților noștri. Minimizarea pierderilor este întotdeauna o prioritate atunci când planificăm operațiuni”, a mai declarat comandantul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.