DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Combaterea fenomenului Fake-News! FACIAS dă în judecată Guvernul pentru lipsa de transparență!

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a adresat Guvernului României o solicitare, la începutul lunii aprilie, prin care a încercat să afle detalii despre acțiunile pe care le desfășoară Executivul pentru a limita propagarea știrilor false.

FACIAS a cerut clarificări cu privire la eventuale întâlniri între Guvern și anumite organizații nonguvernamentale, vizând crearea unui mecanism de sancționare a știrilor false. Aceste întrebări privesc inclusiv criteriile de selecție ale ONG-urilor invitate, participanții la aceste întâlniri, documentele rezultate și planurile viitoare pe această temă.

Întreaga lume se confruntă cu un labirint al dezinformării, un labirint plin de fake news, acestea devenind un obstacol semnificativ în calea unei comunicări autentice și a unei înțelegeri clare a realității în care trăim. Fenomenul „Fake-News” subminează democrația, alimentează polarizarea socială și erodează încrederea publicului în instituțiile statului. În aceste condiții, FACIAS a încercat să afle ce face Guvernul României pentru a combate acest fenomen.

Din păcate, lipsa de transparență a Guvernului se aplică și în această situație, astfel încât, până în acest moment informațiile întârzie să fie comunicate. În aceste condiții, FACIAS a hotărât să dea în judecată Guvernul pentru a obține răspunsurile solicitate!

Guvernul subminează credibilitatea cetățenilor în instituțiile statului

FACIAS își exprimă îngrijorarea profundă și nemulțumirea față de refuzul Guvernului României de a răspunde la solicitările legitime privind informațiile de interes public. În pofida angajamentului teoretic al Guvernului față de transparența și responsabilitatea publică, FACIAS a observat o tendință îngrijorătoare de a evita răspunsul la întrebări esențiale, care privesc deschiderea și imparțialitatea procedurilor sale. Refuzul Guvernului de a răspunde la aceste întrebări nu numai că subminează credibilitatea sa, dar slăbește și încrederea cetățenilor în capacitatea sa de a lupta împotriva dezinformării și a proteja democrația. FACIAS solicită Guvernului să își onoreze angajamentul față de transparență și să răspundă la aceste întrebări.

FACIAS își reafirmă angajamentul de a apăra drepturile cetățenilor și de a combate abuzurile de putere ale statului, continuând să ceară responsabilitate, transparență și un răspuns la întrebări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.