Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Combinaţiile penale ale unui fost posibil ministru al Justiţiei

ovidiu putura judecator

În ultimii doi ani a fost vehiculat puternic ca posibil titular la portofoliul de la Justiţie. Acum DNA-ul i-a arătat adevărata faţă: fostul judecător lua mită în calitatea sa de secretar de stat la Justiţie, intervenea pentru soluţii favorabile şi intervenea pentru trucarea de concursuri la notari.

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei în mai multe Guverne Ponta ar fi cerut unei judecătoare o soluţie favorabilă soţiei sale, Alina Puţura, într-un dosarul civil, finalizat ulterior cu admitea acţiunii acesteia şi obligarea recunoaşterii dreptul de proprietate asupra unei porţiuni de teren în suprafaţă de 916 mp.

Dosarul respectiv era în recurs la Tribunalul Bistriţa, după ce în fond Judecătoria Bistriţa îi respinsese acţiunea.

Urmare a influenţei exercitate de Puţura, completul ar fi dat o soluţie favorabilă, respectiv a admis recursul Alinei Puţura şi a  obligat pârâţii "să recunoască dreptul de proprietate al reclamantei asupra porţiunii de teren în suprafaţă de 916 mp, Bistriţa, evidenţiat cu roşu în schiţa anexă la raportul de expertiză tehnică, să-l predea în posesie şi să se abţină pe viitor de la orice acte de conturbare ori deposedare. Totodată, pârâţii au fost obligaţi să-şi ridice imobilele construcţii edificate pe terenul de mai sus".

Surse judiciare au precizat, în noiembrie anul trecut, Ovidiu Puţura s-a întâlnit cu respectiva judecătoare în incinta restaurantului unui hotel din Bucureşti, discutând despre faptul că fiul acesteia nu a promovat concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar din 22 septembrie 2014, în urma unui incident petrecut în sala de examen, ce a contribuit la "sancţionarea disciplinară".

Atunci Puţura ar fi lăsat să se înţeleagă că prin intervenţii, prin intermediul unui funcţionar cu influenţă la nivelul comisiei de examinare a Camerei Notarilor Publici Cluj, va face de mersuri pentru promovarea fiului în 2015 a examenului, avansând ca variantă şi înscrierea candidaturii acestuia la o altă cameră a notarilor publici din ţară decât cea din Cluj-Napoca.  Camera urma a fi stabilită de funcţionarul la care apela şi despre care ştia că este mai accesibilă, "probabil în secuime sau în zona Moldovei”.

Citeşte si: Detalii despre complicii judecători ai fostului demnitar săltat de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.