Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comemorare la singurul Grup Statuar al Brâncovenilor din Bucovina

La Biserica Martirilor „In Memoriam” din centrul Sucevei se află singurul Grup Statuar al familiei Brâncovenilor din Bucovina. Cu prilejul „Zilei naționale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”, la grupul statuar a fost organizat un eveniment comemorativ, potrivit basilica.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, preoții au depus o coroană de flori în fața monumentului, după care au oficiat o slujbă de pomenire pentru toți românii care au suferit de-a lungul timpului din cauza credinței lor.

La finalul slujbei, Pr. Ioan Viorel Vârlan s-a adresat celor prezenți vorbindu-le despre demnitatea și curajul Sfinților Brâncoveni.

„Nu putem să nu lăcrimăm sufletește când comemorăm drama familiei lui Constantin Brâncoveanu cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei și a ginerelui marelui voievod, sfetnicul Eanache Văcărescu”, a spus preotul paroh.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

„Să mulțumim bunului Dumnezeu pentru că această zi a devenit o zi națională de comemorare a sfinților și de aducere aminte pentru toți cei care au murit în închisori pentru credința lor, în toate locurile și în toate timpurile. Dumnezeu să primească jertfa lor și ei să fie de-a pururea rugători pentru noi”.

„Vă mulțumim pentru participare și Dumnezeu să binecuvânteze neamul, biserica și să dăinuim sănătoși. De acum în fiecare an ne vom regăsi aici”, a anunțat Pr. Ioan Vârlan.

La eveniment a fost prezent și primarul Sucevei, Ion Lungu, cel care a făcut posibil transferul grupului statuar la Biserica Martirilor, în anul 2004. Inițial, monumentul era amplasat în Parcul Trandafirilor.

Grupul statuar de la Biserica Martirilor este realizat din bronz și îl înfățișează pe domnitor în picioare, împreună cu soția sa și cei șapte copii ai lor, toți formând un grup monolit.

În data de 16 august 2020 a fost celebrată pentru prima dată Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.