Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comentariile de pe Facebook duc la demisii de ministri

demis

Comentariile de pe Facebook duc la demisii de ministri. Nu se intampla in Romania, ci in Estonia. Ministrul de Finante Jurgen Ligi s-a anuntat duminica demisa, dupa ce l-a atacat pe ministrul Educatiei Jevgeni Ossinovski printrun comentariu pe Facebook.

Ministrul de Finante eston a izbuctint pe Facebook dupa ce avusese un schimb de replici taios cu ministrul Educatiei intr-o emisiune televizata despre impactul economic al ocupatiei sovietice asupra Estoniei. Important de mentionat este ca ministrul Educatiei Ossinovski este singurul membru al Guvernului de origine rusa.

Ministrul Finantelor, Ligi a criticat pe Facebook "lipsa de radacini si ignoranta" lui Jevgeni Ossinovski: este un "fiu de imigranti din partidul trandafirului" care "trebuie sa fie extrem de prudent" cu opiniile pe care le exprima, a scris Ligi pe Facebook.

In ciuda scuzelor prezentate public de Ligi pentru comentariile sale, partidul lui Ossinovski i-a cerut demisia. Mai mult decat atat, opinia publica a fost ingrijorata ca astfel de efirmatii ar putea determina Rusia sa intervina in Estonia pentru a proteja "rusofonii".

Cand si-a anuntat demisia, Ligi a precizat ca pentru el Estonia este "mai importanta decat postul de ministru".

Premierul eston Taavi Roivas a salutat activitatea ministrului Finantelor, care se afla in post din 2009, informeaza Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.